Hogyan válassz webdesignert?


Hogyan válassz webdesignert?

Nem könnyű megtalálni azt a kreatív szakembert – legyen szó akár webdesignerről, grafikusról, fotósról vagy épp szövegíróról – akivel a munka mindig gördülékeny, a végeredmény pedig pontosan olyan, mint amilyennek megálmodtad. Ha kezdő vállalkozóként szeretnél profi arculattal indulni vagy néhány év után már úgy érzed, ráfér a márkád megjelenésére egy kis ráncfelvarrás de nem tudod, hogy kire bízd a kivitelezését, akkor ezt a cikket neked írtam! Néhány pontban összefoglalom, mit érdemes szem előtt tartani, hogy megtaláld azt a webdesignert, aki majd vizuális formába önti az elképzelésed!

Hol keressek?

Néhány éve még teljesen magától értetődő volt, hogy amikor keresünk valamit, beírjuk a Google-be. Ma már sokszor inkább a közösségi médiában kezdjük a keresgélést. Észrevetted már? Én ha kíváncsi vagyok pl. egy étteremre, sokszor az Instagram profiljukat nézem meg először. Így van ez a szolgáltatók esetében is. Érdemes szétnézni a közösségi oldalakon. Sőt, ha van már olyan szakember, akit ajánlottak neked vagy hallottál róla valahol, jó ha megnézed az oldalát, hogy hogyan kommunikál, milyen tartalmakat oszt meg. 

Nézd meg a portfólióját!

A közösségi oldalak mellett szerintem fontos kritérium – egy webdesigner esetében pedig alapvető elvárás is -, hogy legyen saját weboldala. Ez a közösségi oldalak után további lehetőséget nyújt arra, hogy bepillantást nyerhess az illető saját “világába”. 🙂 

Megnézheted, milyen minőségű, stílusú a saját oldala, a bemutatkozás alapján kicsit jobban megismerheted, a szakmai cikkei pedig meggyőzhetnek a hozzáértéséről.

Persze a közösségi médiában is láthattad már néhány munkáját az adott webdesignernek, azért nem árt, ha alaposabban tanulmányozod a portfólióját, vagyis megnézed a korábbi projektjeit. A legtöbben ezt szívesen megosztják, ezért nem lesz nehéz megtalálnod. A korábbi munkák egyrészt megmutatják, hogy milyen minőséget képvisel, másrészt pedig látod majd azt is, milyen típusú feladatokban van gyakorlata, pl. több arculatot tervezett vagy a webáruházak design-ja az erőssége.

Mennyire számítanak a vélemények?

A legtöbb termék vagy szolgáltatás esetében az egyik legfontosabb meggyőző erőt a vásárlói vélemények, értékelések jelentik. Természetes, hogy fontos számunkra és jelentősen képes is befolyásolni az, hogy mások (elsősorban azok, akik bizonyos szempontból hasonlóak hozzánk, pl. ők is vállalkozók, ők is vegánok stb.) mit mondanak.

Ezért javasolnom sem kell, jó eséllyel az első dolgod lesz, hogy utánanézz, milyen értékeléseket kapott a kiszemelt designer. 🙂 

Bizalmat szavazhatsz neki, ha sok jó értékeléssel rendelkezik és ezeket meg is mutatja akár a közösségi felületein, akár a saját weboldalán.

Viszont nem érdemes kizárólag erre hagyatkozni! Hiszen ahogy bármi más esetében, egy kreatív szakembernél is igaz, hogy attól, hogy másnak bevált, még egyáltalán nem biztos, hogy számodra is ő a legjobb választás.

Fontos az is, hogy meglegyen az összhang, hogy tudj vele kapcsolódni. Hogy olyan ügyet képviseljen, olyan missziója legyen, amivel vállalkozóként tudsz azonosulni és amit örömmel támogatsz te is.

Az én esetemben ez a környezettudatos életmód és a vegán, növényi alapú étrend. Leginkább olyan vállalkozások az ügyfeleim, akiknek szintén ezen elvek alapján élik az életüket, ezért sok a közös bennünk, ami egy biztos alapot ad az együttműködéshez.

Ha te is közéjük tartozol és szívesen dolgoznál velem a vállalkozásod online megjelenésén, kérj tőlem ajánlatot ide kattintva!


Kövess engem instagramon is!