Így csatlakozz a műanyagmentes júliushoz vállalkozóként!


Így csatlakozz a műanyagmentes júliushoz vállalkozóként!

Ha a műanyagmentes élet első hallásra számodra is kissé megvalósíthatatlannak és drasztikus váltásnak tűnik, akkor a műanyagmentes júliust neked találták ki! A célja ugyanis éppen az, hogy megmutassa az embereknek, milyen kis lépéseket tehetnek a mindennapokban a környezetünk védelméért. Ha vállalkozó vagy esetleg webshopot üzemeltetsz, ez több szempontból is fontos lehet a számodra! Nézzük, hogyan tudsz csatlakozni ehhez és hogyan csökkentheted a műanyag használatot vállalkozóként?

“30 napig műanyag nélkül? Az lehetetlen…”

Nos, igen… Nagyon sokan erre gondolnak, amikor először találkoznak ezzel a kezdeményezéssel. Ami lássuk be, nem meglepő, hiszen a műanyagok néhány évtized alatt a mindennapjaink meghatározó részévé váltak. Ez azért jelent problémát, mert legtöbbször csak rövid ideig van rájuk szükségünk, és hamar a szemétben végzik, viszont egyes fajtái csak 100 év múlva bomlanak le, aminek beláthatatlan következményei lehetnek (egyes kutatások szerint pl 2050-re az óceánokban több lesz a szemét, mint a hal).

De a jó hír, hogy bármilyen kilátástalannak is tűnhet a helyzet, mindig lehet valamit tenni! Ha megnézzük, mindannyian tudunk lépéseket tenni a hétköznapokban, amelyek által csökkenteni tudjuk a műanyag használatot. Éppen erre hívja fel a figyelmet a műanyagmentes július.

Ha kíváncsi vagy a részletekre és tesztelnéd, hol tartasz most a környezettudatosságban, ezen az oldalon olvashatsz a kezdeményezésről egy tesztet is kitölthetsz! https://www.plasticfreejuly.org/

“Jó lenne csatlakozni, de mit tehetek vállalkozóként?”

Arról, hogy a környezettudatosság felvállalása versenyelőnyt jelent vagy inkább egy trend meglovaglása, megoszlanak a vélemények. Tulajdonképpen mindegy is, hisz bárhogy is legyen, a végeredmény a nagyobb odafigyelés és tudatosság, ami a Földünk szempontjából mindenképp pozitív.

Szerencsére az utóbbi években egyre nagyobb figyelmet kapott ez a téma. Így a lehetőségeink is bővültek, hogy tudatosabban tudjuk működtetni a vállalkozásunkat.

Vendéglátóhelyként a műanyag evőeszközöket, “elviteles” dobozokat alternatív, lebomló verzióra cserélheted, a műanyag szívószáltól pedig központilag sikerült végre búcsút intenünk.

Ha valamilyen üzleted van, a hagyományos nejlon tasakok és szatyrok helyett válts papír táskára és ajánlj vászontáskát inkább (amiből készíthetsz akár a saját logóddal ellátott verziót is)!

Webshop esetén a legtöbbet azzal teheted a környezetünkért, ha a megszokott csomagolóanyagok helyett lebomló alternatívát választasz! Ez a terméktől függően lehet faforgács, papír vagy olyan természetes anyagból készült térkitöltő, ami vízzel érintkezve azonnal lebomlik és garantáltan nem szennyezi a környezetet.

Mindezek mellett, ha fontos számodra a környezettudatosság, a weboldalad is érdemes ebbe az irányba fejleszteni…

Hogyan teheted környezettudatossá a weboldalad?

Erről hosszasan tudnék mesélni, ez a kedvenc területem. 🙂 Ezért írtam róla egy e-bookot, hogy egy helyen összegyűjtve tudd elolvasni azokat a tippeket és hasznos tanácsokat, amelyek segítenek, hogy a weboldalad környezetbarát legyen!


Kövess engem instagramon is!