Miért elengedhetetlen egy saját weboldal 2023-ban?


Miért elengedhetetlen egy saját weboldal 2023-ban?

Akár most vágsz bele a vállalkozásba, akár már évek óta építed a saját márkád, egy biztos: az online felületeket nem hagyhatod figyelmen kívül, függetlenül attól, hogy milyen iparágról van szó. Ennek ellenére még mindig sok cég nem rendelkezik weboldallal vagy ha van is weboldaluk, nem fordítanak rá kellő figyelmet és nem használják ki a benne rejlő lehetőségeket. De miért is legyen saját weboldalad és miért gondolom, hogy egy jó weboldal nem kiadás a cégednek, hanem befektetés? Miért elengedhetetlen egy saját weboldal 2023-ban? Olvass tovább és mutatom az érveimet!

Remarketing

Bármilyen terméked vagy szolgáltatásod is van, ha online hirdetésekben gondolkozol, előbb utóbb elkerülhetetlen lesz egy saját weboldal. Nem csak a profi működés és a vásárlási élmény miatt, hanem a pontos statisztika, a mérések és a remarketing miatt is. Mit is jelent ez? A megfelelő beállításokkal “követni” tudod azokat a felhasználókat, akik már jártak a weboldaladon. Így lehet az, hogy a legkülönfélébb helyeken (a keresési találatok között, egy youtube videó előtt vagy egy hírportálon) találkozik majd a látogató a te hirdetéseddel, ajánlatoddal.

Márkaépítés

Ma már, ha egy cégnek nincs saját weboldala, az bizalmatlanságot szül. Hiába vagy jelen a közösségi oldalakon, a profi megjelenéshez hozzátartozik egy weboldal is, ami egyrészt bizalmat épít, másrészt az online megjelenésed központjaként funkcionál majd. Mit is jelent ez? Sokan a weboldalt egyfajta online névjegykártyaként azonosítják, de valójában sokkal több annál. Olyan funkciókat is ellát, amire egy klasszikus névjegykártya, szórólap vagy prospektus nem képes…  Ezeket pedig vétek nem kihasználnod, ha komolyan gondolod a vállalkozás építését.

Listaépítés

A weboldal csak a tiéd! Nem kell attól tartanod, hogy valaki gondol egyet, és holnaptól nem elérhető vagy megváltoznak a “játékszabályok”. 2022-ben mind megtapasztaltuk, milyen az, amikor egy természetesnek hitt felület egyszer csak leáll. A néhány órás globális Facebook / Instagram leállás emlékeztetett mindannyiunkat, hogy egyik social felület sem a miénk, és bizony, ha ezek egyik pillanatról a másikra megszűnnek, nagy bajban vagyunk. Leginkább vállalkozóként, hiszen ha kizárólag ezekre építesz, nem tudod máshogy elérni a követőidet. Kivéve, ha tudatosan figyelsz a listaépítésre és azokat, akik a közösségi médiában rádtalálnak és szeretik a tartalmaidat, feliratkoztatod a weboldaladon keresztül. (Cserébe adhatsz egy értékes anyagot, check listát, videót, útmutatót…bármit, ami releváns a célcsoportod számára.) Így eléred a közönséged a social felületektől függetlenül is, bármikor. 

Kezdd az új évet profi megjelenéssel!

Legyen 2023 a te éved vállalkozóként! Jelentkezz itt és tervezzük meg együtt a weboldalad!


Kövess engem instagramon is!